Skadesbehandling

Book tid her

Har du brug for behandling af problematikker og skader inden for områder som knæ, hofte, albue, skulder, dybere rygproblematikker, ischias, skinnebensbetændelse o.lign.

Vores skadesbehandler er specialiseret i sportsskadebehandling  i akutte så vel som overbelastningsskader og hvordan du kommer bedst muligt tilbage fra din skadesperiode.

Vi har brug for flest mulige oplysninger om din historik i forhold til at vurdere, hvor vi skal lægge  fokus i behandlingen. Har du papirer fra læge, sygehus eller fysioterapeut anden behandler må du meget gerne medbringe dem.

Vi laver holdningsanalyse og tests af dine led, for at screene kroppen for, hvor skaden udspringer fra, og om der er særlige problematikker, som f.eks. hypermobilitet eller strukturelle skævheder, der skal tages hensyn til.

Muskeltest for alle de muskler, der kan testes, og MET stræk, som et ekstra redskab i behandlingen.

I forbindelse med skadesbehandlingen har vi også mulighed for at lave Bindevævsmassage med sugekopper for udrensning og en alternativ tilgang til dybdegående massage.

Afspændende ansigts/hovedbundsmassage kan ofte være til god gavn hvis du har problematikker i det område.

Behandling af specifikke skader

Behandling af specifikke skader vil fortrinsvis være efterbehandling af skader, da selve behandlingen af sværere skader selvsagt skal være undersøgt og behandlet af skadestue eller læge. Herefter vil man dog ofte være overladt til sig selv – til tider med et genoptræningsprogram. Dette program skal man naturligvis overholde, men jeg kan hjælpe musklernes helingsproces, da massage af det beskadigede væv (muskel, sene eller ledbånd) både tilfører iltet blod og næringsstoffer, samt fjerner affaldsstoffer og eventuel væskedannelse (først når en eventuel blødning i vævet er ophørt) og desuden bliver muskelvævet smidiggjort, og ardannelse i vævet bliver forhindret eller reduceret.

Nogle behandlinger kan startes 2-3 dage efter skaden er sket, naturligvis afhængig af type af skaden. I første omgang vil det typisk dreje sig om evt. rådgivning, evt. hjælp til stabilisering – typisk ledskader. Rent massagemæssigt kan der være tale om overfladiske strygninger, som tilfører ilt og næringsstoffer til stedet, samt fjerner affaldsstofferne, og efter 1 uges tid kan massagen måske øges. Det afhænger altsammen af skadens type og skadens omfang, da formålet skal være at fremme helingen, og ikke forværre skaden og dermed forlænge pausens længde.

Skadesbehandling kan også være behandling af en gammel skade som enten springer op fra tid til anden, eller som du bare føler generer eller hæmmer dig. Det kan være skader som lyskeskader, fibersprængninger, helt eller delvist overrevne ledbånd herunder hvis du har vrikket om på anklen, og efterfølgende bliver ved at vrikke om, eller ankelleddet blot ikke er blevet stabilt igen.