Holdbeskrivelse

Mobilitetstræning

Ordet ”mobilitet” dækker den samlede bevægelighed af dine led, ledbånd, ledkapsler, sener, bindevæv og muskler. Mobilitet er din krops evne til at udføre mange forskellige bevægelser uden at møde modstand. Det betyder, at så længe din krop er fleksibel og mobil, vil du have en bedre kropsholdning, kunne yde mere og bedre samt have mindre risiko for smerter og skader. Vi arbejder med kroppens bindevæv – kroppens fasciaer. Inde under huden – mellem hud og muskler – der ligger den dybe fascia. Den er som en våddragt, der gerne skal være varm, fugtig og eftergivelig. Inaktivitet, skader, og stress kan få fasciaerne til at trække sammen, så de bliver korte og stive. Væskeflowet i fasciaen nedsættes og glidet mellem fladerne nedsættes. Det kan give en oplevelse af at være stiv og stram i kroppen. Det kan også være skyld i smerter og stramhed over nakke, lænd, ben og arme. Træningen består af opvarmning, herefter arbejdes hele kroppen igennem med dynamiske stræk og vi afslutter med en kort afspænding.

Glade og sunde fødder

Sunde og stærke fødder giver bonus til hele kroppen, derfor er der på dette hold fokus på fød-derne.
Når musklerne i foden fungerer optimalt, og der ikke er skæv belastning af foden, giver det sig udslag i et yderst godt fundament for resten af kroppen. Knæ, hofte, bækken, ryg og nakke ju-sterer sig automatisk mere optimalt. På dette hold træner vi de mange muskler, led og ledbånd i fødderne, der skal kunne samarbejde, så du undgår belastningsskader.
Desuden træner vi gangafvikling, bevægelse, kropsholdning, stabilitet, styrke, koordination og balance til hele kroppen – alt med fokus på et godt fundament – fødderne. Har du sygdomme som fx gigt, eller har du svært ved at stå eller gå, er det ingen hindring. Vi tager hensyn til hver enkelt deltager på holdet. Har du skader som hælspore, irriteret svangsene, skæv storetå, hammertæer, forfodsplatfod eller lignende, vil der være specifikke øvelser rettet mod disse skader.

Slyngetræning/suspension træning

En effektiv træningsform hvor vi træner med egen kropsvægt i solide stropper der sidder fast i loftet. Træningen forbedrer smidigheden, balance, mobiliteten og styrker musklerne især i området omkring mave/ryg. Træning i stropperne kan justeres så alle kan være med uanset niveau.

Sund ryg og skuldre

Har du af og til gener i ryg eller i skuldre? Har du et fysisk krævende arbejde, som belaster? Eller vil du bare gerne forebygge smerter og skader? Så er vores nye hold helt sikkert noget for dig!
Træningen kommer til at bestå af simple øvelser, med fokus på at disse udføres korrekt.
Vi har fokus på at få mere bevægelighed i ryg og skuldre samt de stabiliserende muskler.
Alle kan være med på dette hold da vi tilpasser træningen til den enkeltes behov.

Knæ/hofte hold

Holdet henvender sig til dig som har gener eller smerter i knæ eller hofte, eller har fået en kun-stig hofte eller knæled. Der trænes med henblik på at styrke musklerne omkring hofter og knæ og bedre mobilitet, bevægelighed og balance. Vi ligger vægt på, at træningen foregår i hen-sigtsmæssige bevægemønstre for hofte, knæ og fødder.
Alle kan være med på dette hold da vi tilpasser træningen til den enkeltes behov.

Boldtræning

Her træner vi primært på den store bold. Effektiv træning for især balancen, stabilitet, core og musklerne omkring rygsøjlen. Træningen foregår i roligt og kontrolleret tempo. Træning på den store bold kræver at mange af kroppens muskler arbejder på samme tid, så du vil opleve en følelse af at hele kroppen har været i brug og kroppen får ny energi. Alle kan være med.