Tlf.

51880586

Email

info@bodylines7000.dk

Åbningstider

Efter aftale

Lymfødem er en kronisk tilstand med ophobning af proteinrigt interstitielvæske – især i det subkutane væv – forårsaget af defekt i lymfesystemet, dette kan være forbundet med meget store gener og smerter.

BEHANDLINGER  TIL LYMFØDEM PATIENTER

Lymfødem skyldes reduceret transportkapacitet i lymfesystemet og kan behandles med YourBoots, der er en anderkendt og yderst effektiv behandlingsform for patienter med lymfødem, samme teknik der anvendes på landets lymfødem klinikker og hospitaler, hvor man gør brug af automatisk udstyr til intermitterende pneumatisk kompression. YourBooots er udviklet med det formål, at patienter kan købe maskinen til hjemmebrug.

Primær lymfødem

Lymfedrænage er nedsat pga. abnormiteter i lymfekarrene eller lymfekirtlerne som aplasi. Der er ingen kendt bagvedliggende sygdom. Lymfeødem kan være arvelig, men også spontan forekomst og kan begynde i alle aldersgrupper

Sekundær lymfødem
Skyldes blokering af lymfebanerne pga. infektion, cancer eller posttraumatisk Mest kendt er postmastektomi-syndromet – hævelse i arm hos kvinder som er opereret og  evt. strålebehandlet for brystkræft (ca. 40 % af alle opererede)

Ødem (lymfødem) og senere fortykkelse (induration) diskonfigurerer den involverede ekstremitet og hæmmer bevægelighed og funktion, derfor er det vigtigt at søge for god egen omsorg. Lymfødem er en varig tilstand, der ikke kan helbredes, kun lindres.